donderdag, februari 16, 2006

Wij willen meedoen!


Als je naar voren geschoven wordt als lijsttrekker van Unie Gemeentebelangen geeft dat naast een trots gevoel ook een zekere mate van spanning. Het is het vertrouwen dat de hele ploeg aan mij gegeven heeft om het ook aan te nemen. We gaan er met z´n allen voor, om waar te maken waar het om draait: een beter Urk, opkomen voor de burgers van Urk maar vooral voor diegenen die niet zo goed voor zchzelf op kunnen komen.

Maandag was de eerste vuurdoop met een debatavond met de vier lijsttrekkers, georganiseerd door de vrouwencontactgroep. Dat er veel vrouwen op af komen gaf mij vertrouwen. Ik wil zeker pleiten voor meer vrouwelijke betrokkenheid bij de politiek. De politiek moet meer een afspiegeling zijn van de samenleving. Op Urk zijn heel veel sterke vrouwen die op bestuurlijk niveau zeker hun 'mannetje' kunnen staan.

Iedere partij heeft op deze avond zijn partijprogramma kunnen verdedigen. Dat dit vaak uitliep op een gehakketak over de problemen die de afgelopen periode zijn opgetreden was niet te voorkomen. Er zijn grote steken laten vallen in de afgelopen vier jaar. Een heel belangrijk punt voor Unie Gemeentebelangen is dat er bijna niets is gedaan met de bouwgrond. Er moeten in hoog tempo huizen gebouwd worden voor de steeds groter wordende groep huizenzoekers. Betaalbare koopwoningen maar ook woningen voor de woningbouwvereniging(en). Want wie niet wil- of kan kopen moet ook, als hij dat wil, op Urk kunnen wonen.

Op de vele gelegenheden die tot de verkiezingen volgen moet u maar eens opletten wat Unie Gemeentebelangen voor Urk in petto heeft.

Ik weiger het slachtoffer te worden van het falen van het vorige college, wij willen meedoen en hebben daar een heel goed programma voor.