dinsdag, januari 03, 2006

Nieuw jaar, nieuwe kansen


Voor alle lezers van deze weblog: een gelukkig en gezond 2006 toegewenst!

Een heel nieuw jaar ligt weer voor ons open. Een jaar dat voor ons als Unie Gemeentebelangen een heel bijzonder jaar zal worden. De verkiezingen die 7 maart gehouden gaan worden zullen de eerste verkiezingen zijn met mij als nummer 1. Ook de eerste verkiezingen dat K.L. Koffeman niet op de bovenste plaats staat.

Vele jaren is hij niet weg te denken geweest in de plaatselijke politiek. Met een niet aflatende inzet en energie heeft hij zich ingezet voor Urk en de Urker politiek. Ook Roelof doet een stapje terug, groot is zijn inbreng geweest in de politiek. Moeilijk heeft hij het gehad in de periode dat hij als eenmans-fractie zat in de raad. Dan komt alles op je af en is een goede achterban van levensbelang. Dat merk ik nu ook elke dag weer. Je hebt elkaar nodig om te overleggen over de standpunten die we in gaan nemen, over het werk dat op je pad komt, over het verleden en over de toekomst. Klaas en Roelof moeten zeker nog een tijd beschikbaar zijn en blijven voor de broodnodige dossierkennis en de ervaring die zij in de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Op een van de vorige stukjes kreeg ik een commentaar, erg leuk dat je blog gelezen word en zeker ook leuk als er een commentaar gegeven word. Daar doe je het voor. Ik blijf bewust kort in mijn mening en opvatting, dan valt er nog iets te vragen en kun je toelichten wat je bedoelt.

Met mijn opmerking dat wij voor het belang van heel Urk kiezen bedoel ik natuurlijk niet dat wij niet opkomen voor de kleine man of voor de minderheden. Maar wij kiezen niet voor de minderheden ten koste van de meerderheid. We zijn flexibel genoeg om een goede afweging te maken. De minderheden krijgen van Unie Gemeentebelangen alle aandacht die ze verdienen.

Een aantal weken geleden hebben wij ons in de raadsvergadering nog hard gemaakt voor de Urker botenbezitters die onevenredig veel meer havengeld moesten betalen. En nog niet zo lang geleden hebben wij het opgenomen voor het JOW die gekort werden in hun budget voor ook de loonkosten. Het bestuur van de Bibliotheek heeft bij ons ook een open oor gevonden voor de problemen die ze hadden met de gedwongen verplaatsing naar het MFC.

Wij gaan vol vertrouwen de komende maanden in.
We zijn er klaar voor, we hebben een superploeg waarmee we de verkiezingen in gaan.