donderdag, november 17, 2005

programma


Unie Gemeentebelangen is nog niet klaar met het verkiezingsprogramma. We zullen doorgaan op de ingeslagen weg. We hebben in de afgelopen periode veelvuldig aandacht gevraagd voor de burgers die niet zo veel geld te besteden hebben. In de begrotingsvergaderingen hebben wij geprotesteerd tegen het verhogen van de gemeentelijke belastingen.

Vorig jaar was de financiele situatie van de gemeente zo belabberd en toch moest de begroting moest sluitend gemaakt worden. Er zijn twee bezuinigingsronden nodig geweest, alles en iedereen moest inleveren. Het voorstel van ons was om met twee wethouders verder te besturen. Dit voorstel stuitte op veel verzet van de grote drie partijen. Maar wat schetste onze verbazing toen wij in september het nieuwe programma onder ogen kregen: CDA en CU stellen dat ze met twee wethouders verder kunnen gaan.

Hetzelfde is gebeurd met het ammendement dat Unie Gemeentebelangen had met de behandeling van het MFC. Ons voorstel was toen: Bouw een sporthal PUNT. In het nieuwe programma staat nu: Bouw een sporthal PUNT.

U kunt zich toch wel voorstellen dat wij van verbazing van onze stoel vielen.

P.S. foto Urkerbos, uit eigen archief

1 Comments:

At 11:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

In plaats van zo verbaasd te zijn, kan je natuurlijk ook blij zijn omdat je punten blijkbaar overgenomen worden. Het gaat je er toch om dat je ideeen daadwerkelijk gerealiseerd worden, dan moet je blij zijn met stappen in die richting.

 

Een reactie posten

<< Home