zondag, november 27, 2005

uitspaak Schutte

De uitspaak van afgelopen maandag inzake het onderzoek naar de betrokkenheid van burgemeester Schutte bij de inval in de visafslag heeft Unie Gemeentebelangen hoogst verbaast.
De beschuldiging aan het adres van de burgemeester waren zo flinterdun dat het volgens ons op zijn plaats was geweest om de burgemeester vrij te spreken.

Maar zoals u heeft kunnen horen en lezen heeft de rechter besloten om een boete op te leggen van € 500,00. De hoogte van de boete laat al wel zien dat er van de beshuldiging niet veel over gebleven is.

De rechters in Lelystad hebben toch al een bijzondere opvatting als het om Urkers gaat. Een rechter kan rustig zeggen dat 'Urkers' te veel drinken, dat 'ze' agressief zijn of dat 'Urkers' een kort lontje hebben, of anders gezegd dat de vlam gauw in de pan slaat. Nu zal dat voor een aantal Urkers best zo zijn, net als dat voor een aantal Lelystedelingen ook geldt en voor sommige Emmeloorders ook. Maar kennelijk kan het voor Urkers in zijn algemeenheid zomaar gezegd worden.

Stel je nu eens voor dat een rechter een T voor Urk zet. En dezelfde uitspraak doet als een TUrk voor de rechtbank staat. Ik denk dat heel Nederland op zijn achterste benen stond en dat de algemene opvatting zou zijn dat men de Turken niet over een kam kan scheren.
Kennelijk kan het in de Urker zaken wel zo gaan.

De burgemeester en zijn gezin hebben een moeilijke periode achter de rug en dat zal niet zo snel vergeten zijn. Wij wensen hem en zijn vrouw veel sterkte toe.

Wat Unie Gemeentebelangen betreft kan hij zijn werk als burgemeester zo weer beginnen!

1 Comments:

At 8:29 a.m., Blogger Van Cong Tu said...

Hi,
I don't understand what you are written but i love your photo. It makes the place looks' so peaceful.

 

Een reactie posten

<< Home