zaterdag, december 17, 2005

Algemeen bestuur


In ons raadsprogramma dat begin januari 2006 gepresenteerd zal worden staan niet veel nieuwe zaken. Ons programma is niet een lange opsomming van allerlei zaken, in detail uitgewerkt, die later toch niet blijken te werken.

Politiek is voor de lange termijn. Op korte termijn kun je geen grote dingen veranderen. Als je een programma maakt met kerntaken en jou ideeen uit kunt dragen is dat meer dan genoeg.
Unie Gemeentebelangen is een pragmatische partij, die als uitgangspunt heeft dat de grote lijnen uitgezet moeten worden maar niet te star om moet gaan met de realiteit van het moment. Je kunt veel idealen in je programma zetten maar de realiteit van de dag is dat je soms andere beslissingen moet nemen. Dat is helemaal niet erg.

Ons uitgangspunt is altijd geweest en zal hier ook niet in veranderen: Wat kost het, wat levert het op en heeft heel Urk (of in ieder geval een groot deel van de bevolking hier wat aan).

p.s. foto genomen aan boord van de E-126 van de broers Zwaan

1 Comments:

At 2:42 p.m., Anonymous Anoniem said...

Is het misschien niet wat goedkoop om je vaag te laten, zodat je later ook niets hebt uit te leggen. Je gaat toch met ambities en doelen de politiek in, en die schudt je ook niet zomaar uit je mouw. Dus uitgewerkte ideeen lijken mij niet te veel gevraagd. Aan de andere kant, complimenten dat je wel flexibel bent en niet star aan een idee vasthoudt. Maar bij UG heb ik ook het idee dat er inzet en ijver is, dit mag ook goed uitgewerkte ideeen als resultaat hebben.
Ook verbaas ik mij lichtelijk waarom je alleen maar kijkt of je ideeen voor heel Urk of een groot gedeelte zijn. Minderheidsgroepen verdienen zeker onze aandacht, die moeten we niet vergeten! Ik neem aan dat jullie dat ook hebben, maar verwoord dan je uitgangspunt anders.

 

Een reactie posten

<< Home