zaterdag, december 24, 2005

Kerstfeest


Kerstfeest staat voor de deur. Je kunt er in deze periode niet om heen. Overvolle winkels, folders die uitpuilen van bijzondere gerechten of de mooiste outfits aanprijzen.
Het is aan ons niet besteed. Wij eten altijd lekker en gevarieerd. We zien er toch al leuk uit. En we leven in vrede met iedereen.

In deze tijd zo aan het eind van het jaar als de dagen kort zijn ben je meer binnen, je luistert naar de radio en hoort de kerstmuziek en op de televisie zijn veel "feel-good" programma´s. Ik hoop dat dit gevoel het hele jaar duurt, want heel vaak gaan we na een weekje weer over tot de orde van de dag met jagen en jachten.

Mijn wens voor iedereen is dat we ons zelf niet te belangrijk vinden, denken we genoeg aan de medemens die het minder dan ons heeft? Laat je niet opjutten door de drang van steeds maar meer en steeds maar groter en mooier. De echte vrede is "tevredenheid".
Voor iedereen wens ik de verwondering dat God zijn zoon naar de aarde heeft gezonden voor ons nietige mensjes die niets voorstellen. We hebben er niet om gevraagd, God heeft naar ons omgezien.