zondag, augustus 19, 2007

Een Urker of een "vreemde"

SOLLICITEREN

De laatste maanden doen er steeds meer berichten de ronde dat je als Urker geen schijn van kans hebt als je wilt solliciteren naar een functie bij de gemeente.

Wat is er aan de hand? De gemeente heeft een manier van sollicitanten oproepen die al aangeeft dat men zoekt naar iemand van buiten Urk. Misschien is dit niet de bedoeling, maar als er in de advertenties die in de regionale kranten verschijnen een levensgrote kop staat "zet koers richting Urk", roept dat vooral op dat je nog niet op Urk bent, maar dat je daar gauw eens naar toe zou moeten gaan, dat is toch merkwaardig.


Op vragen van de commissie over deze kwestie werd ontkennend gereageerd, iedereen mocht reageren en de beste werd gekozen. Toch is het merkwaardig dat voor de functie van Museum-beheerder en ook die van Markt-meester iemand gekozen is van buiten Urk. Unie Gemeentebelangen vind dat voor dit soort functies een Urker de voorkeur moet hebben. Ik kan mij niet voorstellen dat er voor deze functies geen geschikte Urkers zijn.


We hebben in het afgelopen jaar verschillende wervingsadvertenties gezien, en op deze functies hebben velen gereageerd, een aantal van 55 sollicitanten is geen uitzondering. Uit deze sollicitanten wordt een schifting is gemaakt en er worden een aantal opgeroepen voor een gesprek, dan blijkt vaak dat er uiteindelijk twee of drie overblijven die eigenlijk geschikt zijn. De voorkeur van Unie Gemeentebelangen zou in zo'n geval uitgaan naar een Urker.

De voorkeur voor en Urker is niet bedoeld om mensen van buiten Urk te discrimineren, verre van dat. Urkers verdienen een positieve discriminatie omdat:
  • overal in den lande Urkers te boek staan als harde werkers;
  • de werkgelegenheid op Urk erg eenzijdig is;
  • er vooral voor wat hoger opgeleiden niet veel werk is;
  • omdat het scheelt in reiskostenvergoeding;
  • omdat het beter voor het millieu is om op de fiets naar je werk te komen(dat kan als je hier woont).
Wij zullen in de toekomst deze zaak goed in de gaten houden. Het motto van Unie Gemeentebelangen is: "bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een Urker".

1 Comments:

At 11:46 a.m., Anonymous Anoniem said...

Misschien zijn vreemden wat makkelijker in de omgang op de werkvloer. Spreek uit ervaring.

 

Een reactie posten

<< Home