zaterdag, januari 06, 2007

2007 weer een nieuw jaar

Gelukkig nieuwjaar!

In de afgelopen week hebben we elkaar weer vele malen "een gelukkig nieuwjaar" of "veel heil en zegen" toegewenst. Wij wensen het elkaar toe in de wetenschap dat wij niets in eigen hand hebben, we kunnen het elkaar toewensen maar we kunnen zelf geen dag aan ons leven toevoegen, ook kunnen we ons zelf geen gezondheid verzekeren. We kunnen wel ons best doen om zo gezond mogelijk te leven en om ons best te doen om goed op ons lijf en leven te passen. We weten dat het lichaam en ons leven ons is gegeven en daarom moeten we er goed op passen.

Ik wil me beperken tot de politieke situatie van Urk, daar maak ik deze blog voor. We zijn door de provincie op onze vingers getikt met het resultaat dat we onder financieel toezicht zijn gesteld. Een flinke klap voor Urk en de Urker politiek, wij als Urkers die zo trots zijn op onze zelfstandigheid, ons vermogen om alle tegenslagen te doorstaan en er het beste uit te halen moeten toezien dat de provincie nu de regie gaat overnemen. Het is een blamage!

Hoe is dat dan gekomen? In de begrotingsvergadering van juni- en in de bespreking van de programmabegroting van oktober 2006 heeft Unie Gemeentebelangen gewezen op het ontbreken van visie en gevraagd waarom de begroting voor de komende jaren niet op orde is. UG heeft gevraagd om inspanningen van het college om geld te genereren. Om te zien of er geen zaken, die heel veel geld per jaar kosten, te privatiseren. Daar is niet op ingegaan, waarom is ons niet duidelijk, het college heeft toch al wel geweten van de problemen. Men heeft met de provincie in september al gesprekken gevoerd over de financiele positie waarin Urk zich bevond. Er moet een gezamenlijke aanpak komen voor deze megaproblemen. De arrogantie van het college moet overwonnen worden anders veranderd er niets.

Gezamenlijk
kun je aan een oplossing werken, reeds vele malen heb ik hierop aangedrongen, maar ik zal het blijven doen, in het belang van Urk en de burgers van Urk.