maandag, mei 12, 2008

Zomer

Zomer

De zomer begon vroeg dit jaar. Ondanks de negatieve berichten over het opwarmen van de aarde kan ik heel erg genieten van de hoge temperaturen. Het geeft allerlei positieve bijkomstigheden zoals, je hoeft je jas niet aan, je hoeft de kachel niet op te stoken en de auto blijft voor de deur staan omdat we best op de fiets kunnen. Dat scheelt allemaal.

De vorig jaar aangelegde strekdammetjes hebben hun nut bewezen en er is een heel stuk strand bijgekomen, het voldoet aan een behoefte want de hele week lag het strandje vol met zonaanbidders. Het “oude” strand heeft ook aan belangstelling niet te klagen ,jong en oud Urker en “vreemde” zochten aan het water verkoeling. Het water was nog wel aan de koude kant maar velen lieten zich niet afschrikken en waagden een duik.

Opvallend was op het strandje achter de dijk dat er nog geen afvalbakken stonden en dat er veel stenen in het water lagen. Ook het ontbreken van een toiletgelegenheid is geen goede zaak. Er zijn heel veel kinderen en die moeten toch naar de WC kunnen gaan? Ook het grote strand kampt met toilet-problemen. Er is besloten om de deuren van de WC te voorzien van een cijfercode. Dit is gedaan omdat er in de afgelopen tijd veel vernield is. Dat is een groot probleem en kost ons als gemeenschap veel geld maar om dan de WC’s maar op slot te doen is niet wenselijk. We willen toch ook niet dat er wildplassen voorkomt in de drukte. We zitten echt niet te wachten op plassers in de haven bij de bootjes waar de argeloze toerist ligt te zonnen of te barbequeen.

Een ander probleem is de berg afval die op het strand en op de dijk achterblijft. En dat is niet alleen van de jeugd, nee ook pampers worden achtergelaten.

Mensen laten we het goede voorbeeld geven en onze omgeving netjes en opgeruimd houden! Pak desnoods zelf een paar blikjes op om in de afvalbak te gooien. Je kunt ook doen zoals die vrouw die zag dat haar buurvrouw bij het verlaten van het strand haar rommel liet liggen, ze riep: ‘mevrouw…u vergeet iets hoor’! Toen de vrouw terug kwam lopen drukte ze haar de blikjes en de chipszak in haar hand met de woorden: zou je het bijna vergeten hè.