maandag, februari 04, 2008

Raadslid Anja


Donderdagavond is Anja Keuter-Kapitein geinstaleerd als raadslid voor Unie Gemeentebelangen.
We hebben op die avond afscheid genomen van Philip ten Napel die door zijn functie als beleidsmedewerker bij de Gemeente geen raadslid mag zijn.

Ik heb Philip zeer gewardeerd om zijn inzichten zijn kennis en zijn visie. Hij kon onderwerpen die moeilijk en ingewikkeld leken op een eenvoudige manier overbrengen en samenvatten. Ik heb veel van hem geleerd en zal in de toekomst best wel eens naar zijn mening of opvatting vragen.


Met Anja erbij lijkt Unie Gemeentebelangen een vrouwenpartij te worden. Twee vrouwen in de raad dat is best een unicum, maar we hebben zeker onze mannen ook nodig. We hebben binnen de fractie van Jan Meindert Keuter afscheid genomen. Jacob Hakvoort komt als nieuw lid binnen de fractie, hij gaat zitting nemen in commissie 3. Wij gaan, samen met Meindert en Roelof, er van uit dat Unie Gemeentebelangen goed werk kan verrichten voor Urk en voor de Urkers.

Donderdagavond hebben we groen licht gegeven voor het krediet voor de nieuwe aanlegsteigers in de haven. De steigers die er nu 2 jaar liggen voldoen heel goed, er is veel belangstelling voor. Deze steigers worden per jaar verhuurt en het bleek dat de vraag hoger is dan de beschikbare steigers. Unie Gemeentebelangen heeft er alle vertrouwen in dat met de nieuwe steigers de haven een kwaliteitsimpuls krijgt. Wij pleiten er dan ook voor om het plan niet in tweeen te knippen maar om het hele plan voor de zomer te realiseren.

Voor de dekking van het tweede deel hebben we al een plan maar we laten het nog doorrekenen. Volgens ons is het financieel interessanter om het plan in zijn geheel te realiseren. Woensdag zullen we in de commissievergadering het plan voorleggen.

1 Comments:

At 9:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

veel sterkte komende 2 jaar met het raadswerk.

Fractie Gemeentebelangen Westvoorne.

 

Een reactie posten

<< Home